Skoči na glavno vsebino

V torek, 17. oktobra 2023, smo se dijaki 4. ET udeležili obalno-kraškega poslovnega foruma DO VOL JE! Dogodek se je pričel ob 9. uri s pogovorno oddajo, ki je bila tudi snemana. Voditeljica pogovorne oddaje »DO VOL JE!«, Vesna Slemenik Pučl, se je v prvem delu pogovarjala s slaščičarskim virtuozom Sandijem Planinškom. Štiriindvajsetletni strastni ljubitelj kuverture (čokolade) in slaščičarskih mojstrovin je v pogovoru razkril svojo zgodbo o uspehu, ki se je dokončno v pravi smeri pričela odvijati v Ameriki na »slaščičarskem izobraževanju«. Tam se je naključno spoprijateljil z milijonarjem, ki je finančno pripomogel k izpolnitvi zgodbe o uspešnem podjetniku. Sandi Planinšek je namreč svojemu prijatelju v Ameriki predstavil idejo svoje poslovne partnerice Eve Klinc, ki se je v drugem delu pogovora pridružila voditeljici oddaje ter uspešnemu podjetniku na odru. Eva Klinc je umetnica tort, specializirana za izdelovanje tort v 3D oblikah. Njeni doprsni jedilni kipi v obliki človeških likov (Neytiri, Daenerys, Wolverine, Amaury Guichon) so bili deležni že veliko svetovne pozornosti in zanje je prejela že nekaj nagrad.

Po zelo zanimivem pogovoru dveh uspešnih podjetnikov, ki trenutno skupaj pišeta svojo podjetniško zgodbo, smo spoznali tudi Jernejo Smolnikar, akademsko slikarko, ki ima v življenju to srečo, da je že zelo zgodaj ugotovila kaj jo veseli in kaj bi počela. Že od malih nog se rada predaja ustvarjalnosti na različne načine.

Temu je sledil teoretični del KVIKI delavnice, ki jo je pripravila poslovna coachinja, mentorica, izumiteljica, oblikovalka novih zgodb in business model designerka Vesna Hrovat. Tema delavnice je bila, kako vklopiti notranjega motivatorja, da pomaga ustvariti cilj.

Po odmoru za kavo pa smo bili deležni še praktičnega dela KVIKI delavnice ter mreženja s podjetniki, pri čemer smo si lahko izmenjali svoja mišljenja, mnenja in želje o prihodnosti.

Obalno-kraški forum DO VOL JE! nam je bil zelo všeč, saj smo spoznali, da lahko v življenju uspe vsakomur, ki je delaven, ima veliko volje, hočeš nočeš pa je za uspešno življenje treba imeti tudi nekaj sreče.

Juš Maj Slosar, 4. ET

(Visited 169 times, 1 visits today)
Dostopnost