Skoči na glavno vsebino

Dijaki 3. letnika ekonomski tehnik so se po zmagi na nacionalnem tekmovanju, ki je potekalo aprila 2023, z aplikacijo HIT HOT uvrstili tudi na mednarodno tekmovanje, ki je od 23. 5. do  25. 5.  potekalo v Sarajevu.  Na tekmovanju poslovnih idej z nazivom POPRI EUSAIR Youth je  sodelovalo 10 držav. Naši dijaki so tudi na tem tekmovanju dokazali, da so imeli odlično poslovno idejo, ki so jo razvili v zmagovalni poslovni model, saj so na mednarodnem tekmovanju dosegli odličen rezultat, in sicer 2. mesto.

Udeležba na tekmovanju Popri je poleg finančnih in drugih nagrad dijakom dala veliko novih izkušenj v razvijanju kreativnosti, podjetniških veščin, sodelovanju v timu in spoznavanju raznih podjetnikov, v Sarajevu pa so se na slovenski ambasadi tudi srečali z ministrom za kohezijo in regionalni razvoj gospodom Aleksandrom Jevškom.

Dobili so tudi priložnost za sodelovanje s podjetniki in povratne informacije podjetnikov o njihovi poslovni zamisli ter predloge za izboljšanje poslovnega modela.

Popri tekmovanje je dijake tudi naučilo, da je zmaga sladka, a da je zanjo potrebno znanje in predanost, kar je pogoj za to, da so pri svojem delu uspešni.

Za vrhunski  rezultat jim čestitava tudi mentorici Patricija Kastelic Volf in Lucija Filipčič Križaj.

Vabljeni k ogledu prispevka o mednarodnem tekmovanju Popri v oddaji Podjetno naprej, od 20 minute dalje.

(Visited 160 times, 1 visits today)
Dostopnost