Skoči na glavno vsebino

Projekti mobilnosti lahko trajajo eno ali dve leti in organizacije lahko zaprosijo za dotacijo za izvedbo katerekoli izmed navedenih mobilnosti:

1. učna mobilnost dijakov (možnost lahko izkoristijo tudi dijaki, ki so pred kratkim zaključili usposabljanje ali šolanje – usposabljanje morajo izvesti v času 1 leta po zaključku šolanja):

  • praktično usposabljanje dijakov v tujini (na izobraževalni ustanovi ali podjetju) v obdobju od 2 tednov do 3 mesecev,
  • ErasmusPro: dolgotrajno praktično usposabljanje dijakov v tujini (na izobraževalni ustanovi ali podjetju) v obdobju od 3 do 12 mesecev (NOVO v 2018);

2. mobilnost zaposlenih:

  • izvedba poučevanja in/ali usposabljanja na sorodni organizaciji PIU v tujini oz. vabljen predavatelj iz tujine v Sloveniji,
  • usposabljanje zaposlenih ( v obliki delovne prakse ali izobraževalnega obiska na delovnem mestu/obdobij opazovanja (»job shadowing«) v tujini v podjetju ali kateri koli drugi PIU organizaciji).

Šolski center Srečka Kosovela Sežana v šolskem letu 2019/20 nadaljuje z dvoletnim projektom mobilnosti Usposobljeni za prihodnost, v okviru katerega je bilo v letu 2018/19 izvedenih 31 mobilnosti dijakov in profesorjev.

V okviru projekta Usposobljeni za prihodnost bo v septembru v tujino odpotovala skupina  dijakov, ki je pred kratkim zaključila šolanje. Praktično izobraževanje bodo opravljali v podjetjih. Mobilnost na Madeiri bo trajala 3 tedne. Osnovni cilj projekta Usposbljeni za prihodnost je nadgradnja kompetenc odprtega kurikula, zato se bo praktično izobraževanje odvijalo na naslednjih področjih: turizem, multimedija in kreativno podjetništvo. Na voljo je 5 dotacij. Vse zainteresirane dijake, ki so pravkar zaključili šolanje vabim, da se prijavijo z vlogo, Europass življenjepisom in motivacijskim pismom najkasneje do 15. 7. 2019 na elektronski naslov erasmuskosovel@gmail.com . Vlogi priložite še sken osebnega dokumenta in kartico zadravstvenega zavarovanja za tujino.

Ker je bila Šolskemu centru Srečka Kosovela Sežana dodeljena Listina za mobilnost PIU, smo z razpisom 2019 pridobili še dodatnih 56 dotacij za obdobje 2. let. Projekt smo poimenovali kar Vizija prihodnosti. V okviru projekta v šol. letu 2019/20 razpisujemo:

  • 8 dotacij za usposabljanje/poučevanje osebja,
  • 18 dotacij za dvotedensko praktično izobraževanje dijaki (en teden bo v času počitnic) namenjeno dijakom četrtih letnikov programa aranžerski in ekonomski tehnik,
  • 1 dotacijo ERASMUS PRO (trimesečna praksa v tujini) namenjeno dijakom, ki so pravkar zaključili izobraževanje.

Vse zainteresirane vabim, da se prijavijo z vlogo, Europass življenjepisom in motivacijskim pismom najkasneje do 15. 7. 2019 na elektronski naslov erasmuskosovel@gmail.com . Vlogi priložite še sken osebnega dokumenta in kartico zadravstvenega zavarovanja za tujino.

Učitelji si lahko za usposabljanje/poučevanje izberejo katerokoli partnersko šolo, s katero sodelujemo ali smo sodelovali.

Maja Prešeren, Erasmus koordinatorka

(Visited 344 times, 1 visits today)
Dostopnost