Skoči na glavno vsebino

Zima se počasi poslavlja in »ljubezen je v zraku«. Februarski novičnik “Srečko je dobro” z naslovom Kanček oksitocina (tu>>) sta v okviru ITS družboslovje pripravili Amina Sejdinović in Neža Jurančič, dijakinji 3. a gimnazije.

Zakaj kanček oksitocina? Oksitocin je hormon, ki ima pomembno vlogo pri vzpostavljanju in vzdrževanju odnosov. Rečemo mu tudi hormon »cartanja« ali »ljubezni«, ker se izloča, ko se ljudje telesno dotikamo, objemamo, poljubljamo in socialno povezujemo.

Novičnik vsebuje številna zanimiva spoznanja s področja psihologije ljubezni. Prebrali boste lahko, ali prepričanje, da se nasprotja privlačijo, drži ali ne, pa tudi, ali so ženske res bolj romantične kot moški.

Če vas zanima, kakšen je vaš jezik ljubezni, rešite vprašalnik na zadnjih straneh novičnika, vsebine v poglavju Kako poskrbeti zase pa odpirajo razmislek o tem, za koga je prostor v naših srcih in kako imeti radi sami sebe. Povezava do glasbe (pripravljene »playlist«) je le še pika na i.

Priprava novičnika “Srečko je dobro” je pomemben del dejavnosti na naši šoli v okviru projekta PODVIG. Cilj projekta je spodbujanje tistih kompetenc pri dijakih, ki so podlaga samostojnega, ustvarjalnega in učinkovitega reševanja problemov v življenju. 

Alenka Kompare, mentorica

(Visited 230 times, 1 visits today)
Dostopnost