Skoči na glavno vsebino
Po prvomajskih počitnicah si bomo v okviru Filmšule ogledali film Mustang (2015).
Zgodba: Začetek poletja v obmorski vasici na severu Turčije. Lale in njene štiri sestre se na poti iz šole zaigrajo s skupino fantov. Nedolžna igra v očeh vaških varuhov morale hitro preraste v spolni škandal. Babica in stric, osramočena skrbnika deklet, se namenita radoživim upornicam pristriči peruti; družinski dom postaja iz dneva v dan bolj podoben zaporu, šolsko delo zamenjajo učne ure iz gospodinjstva, začne se dogovarjanje porok. Toda v sestrah tli neustavljiva sla po svobodi in vsaka na svoj način se borijo proti omejitvam, ki jim jih nalaga družba.
Nedelja, 2. 5. 2021, od 8.00 do 23.00: Spletni ogled filma, ki ga bomo omogočili le prijavljenim. Prijava: info@mcpodlaga.com.
Četrtek, 6. 5. 2021, ob 18.00: Pogovor ob filmu bo vodila Marina Katalenić. Povezava do spletnega pogovora ob filmu: https://us02web.zoom.us/j/2249480019
FILMŠULA – širi filmsko obzorje in družbeni pogled. Če si želiš pobližje spoznati filmsko umetnost in si izostriti kritičen pogled na svet, v katerem živimo, se nam pridruži!
(Visited 79 times, 1 visits today)
Dostopnost