Skoči na glavno vsebino

Dijaki 4. letnika programa aranžerski tehnik so se v okviru Erasmus + projekta Vision of the future 4 (2022-1-SI01-KA121-VET-000057523) od 15. do 25. septembra 2023 udeležili desetdnevnega intenzivnega praktičnega usposabljanja na Mallorci. Usposabljanje je bilo organizirano kot fizični del kombinirane mobilnosti Erasmus+, katere cilj je oblikovati digitalni portfolio posameznega dijaka. 

Po napornem potovanju v mesto Alcudia (letalo je zamujalo skoraj 3 ure), smo z usposabljanjem lahko začeli šele v soboto. Koordinatorka aktivnosti Karin Callipo, predsednica gostiteljske organizacije InPorgress Spain je predstavila potek dela in razdelila potrebne pripomočke za nadaljnje ustvarjanje. Med predstavitvijo smo spoznali tudi umetnico Tereso Ruiz de Lobera  (Teco Artist), ki nas je v nadaljnjem ustvarjanju vodila pri izražanju in spoznavanju samega sebe  ter naših občutkov skozi umetnost. Uporabili smo različne tehnike kot so risanje in z njo izražali našo preteklost, sedanjost in prihodnost. Povezovali smo risanje in barve z glasbo ter risali asociacije na določeno besedo.  

S Tereso smo obiskali tudi muzej Sa Bassa Blanca in si v njem ogledali tri razstave, med katerimi je bila ena na prostem. Obisk smo dokumentirali in kasneje oblikovali v kratke filme. Individualno smo imeli pogovor s Tereso, kjer nam je svetovala in nas usmerjala pri prihodnji izdelavi art portfolia. Med ustvarjanjem smo imeli nekaj prostega časa in takrat smo si sami ogledali staro mestno jedro Alcudie ter njeno okolico. Nekateri smo se kopali na lepih plažah, drugi smo si ogledali bližnje mesto Pollença ter odšli do svetilnika Far de Formentor. Med našim bivanjem na Mallorci so vsak dan nastajale razglednice. Obeležili smo tudi 20. obletnico Srečkovih majic in jih čim bolj kreativno fotografirali.  

Na koncu našega potovanja smo prenočili v mestu S’Arenal, vendar smo večino časa preživeli v Palmi de Mallorca. Obiskali smo muzej J. Miroja in zvečer Noč umetnikov, kjer smo si vodeno ogledali veliko razstav. Teresa nam je predstavila nekatere umetnike in njihov način dela. S skupnim kosilom s Tereso in nekaterimi študenti iz višje šole smo zaključil naš projektni teden. Zadnje trenutke smo preživeli v Palmi in čakala nas je dolga pot domov, vendar smo odšli nazaj z lepimi spomini in zelo polni navdiha za ustvarjanje art portofolia. 

Lana Aurora Sorta in Ariana Fabjan

(Visited 271 times, 1 visits today)
Dostopnost