Skoči na glavno vsebino

Pred kratkim smo imeli dijaki 3. letnika programa ekonomski tehnik v okviru modula Poslovanje podjetij zelo zanimivo predavanje o Kickstarterju z Žigo Bercejem.

Žiga Berce je glavni direktor podjetja eBerce d. o. o. (uspešno družinsko podjetje), po izobrazbi univ. dipl. ing. Je eden izmed tistih Slovencev, ki je uspel s projektom na Kickstarterju s kampanjo za namizno igro Tracker. Poleg omenjenega dela intenzivno na Cofinderju – prepoznavni platformi, ki bo predstavila start-up skupnost širši množici.

Povedal nam je veliko o Kickstarterju, ki je platforma za financiranje ustvarjalnih projektov in zelo uporabna za zagon podjetja ter testiranje trga. Namenjena je posameznikom, podjetjem in lokalnim skupnostim.

Predvsem za nas »ekonomce« je bila ta predstavitev precej koristna, saj nam je dala širšo sliko v razvijanje poslovnih idej v sedanjem svetu in z današnjo tehnologijo. Predstavil nam je tri stebre oziroma kaj narediti pred, po in med kampanjo. Sporočilo, ki se nam je najbolj vtisnilo v spomin, je da lahko vsak začne na Kickstarterju in da je najbolj pomembna tvoja strast, volja, zgodba in početi, kar te veseli.

Gaja Ceglar in Tina Fabjan, 3. ET

(Visited 124 times, 1 visits today)
Dostopnost