Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 16. 10. 2023, smo se dijaki 4. et, 3. art in podjetniški sklop 3. letnikov gimnazije, udeležili predavanja o intelektualni lastnini. Predavanje je potekalo 5. in 6. šolsko uro, kjer sta nam gospe Barbara in Samra, zaposleni na Uradu za intelektualno lastnino, predstavili, kako zaščititi izum oziroma novost.

Na začetku sta nas lepo in gostoljubno pozdravili z darilcem – vsak je dobil svojo patentirano beležko in svinčnik. Spoznali smo veliko primerov zaščitenih patentov, modelov, blagovnih znamk in v čem se intelektualna lastnina razlikuje od avtorskih pravic. Pridobili smo veliko novih znanj in informacij o zaščiti svojih inovativnih idej, ki pripomorejo k izboljšanju in enostavnejšemu načinu življenja. Nato smo se tudi sami preizkusili v prepoznavanju blagovnih znamk, na podlagi podane barve oziroma oblike logotipa. Gospa Barbara nam je predstavila nastanek in zanimivosti blagovne znamke Barbie.

Na koncu smo si “premierno” ogledali poučen in zanimiv filmček, v katerem je bila na malo drugačen način zajeta vsebina predavanja, ki smo se ga udeležili.

Dijaki podjetniškega sklopa 3. GIM

(Visited 121 times, 1 visits today)
Dostopnost