Skoči na glavno vsebino

Svetovni dan  Zemlje se vsako leto praznuje 22. aprila, ko se odvijajo dogodki za osveščanje glede varovanja okolja na Zemlji. Začetki ideje o dnevu Zemlje segajo v leto 1963, ko si je tedanji ameriški senator Gaylord Nelson prizadeval, da bi okoljski problemi prišli na dnevni red ameriške politike.

Praznovanje se je prvič organiziralo leta 1970, število sodelujočih posameznikov, organizacij in držav pa stalno narašča. Sodelujoče organizacije se povezujejo med seboj v posebno omrežje Earth day Network.

Letos praznujemo dan Zemlje že 50. leto zapored. Tema letošnjega dneva Zemlje je podnebno ukrepanje. Podnebne spremembe veljajo za najpomembnejši izziv za prihodnost človeštva in ohranjanje pogojev, ki omogočajo življenje na tem planetu.

Več o tem, koliko mladi vedo o vzrokih in posledicah podnebnih sprememb, sva ugotavljali z anketo, ki smo jo poslali dijakom (tu).

Zaradi trenutnih razmer razstava v šoli ni bila mogoča, zato sva pripravili prestavitev v PPT obliki. Vabljeni k ogledu e-razstave (tu).

Irina Berce in Vanessa Matijević, ITS družboslovje

 

(Visited 218 times, 1 visits today)
Dostopnost