Skoči na glavno vsebino

V torek dne 22. 11. 2022, smo dijaki ekonomskega tehnika v sklopu učnega podjetja obiskali podjetje Kingsbox d. o. o. Povabilo za ogled poslovanja podjetja Kongsbox d. o. o., katera solastnika sta naša dva bivša dijaka Dejan Kobal in Luka Železnik, smo dobili v okviru SBC Festivala podjetništva.

Klub slovenskih podjetnikov je skupaj s podjetjem Kingsbox organiziral dogodek, kjer so nam predstavili podjetniki svoje znanje, tehnologijo, dosežke in izdelke. Zaposleni so nam predstavili tudi svoje poklicne poti, vzpone in padce, dragocene lekcije in vodila na poti do uspeha. Osrednji namen dogodka je bila promocija odgovornega, v prihodnost usmerjenega podjetništva.

V okviru projekta smo si tako ogledali pisarne podjetja in sestavljalnico. Najprej nam je Ramiz Malić razkazal in predstavil svoj delovni prostor. Pokazal nam je kaj dela, kako sami naredijo embalažo za svoje izdelke, kjer so izjemno ekološko usmerjeni in hkrati smo lahko opazovali proces dela. Nato smo se razporedili v skupine, kjer nam je vsak zaposleni v sestavljalnici pokazal in razložil, kaj so njegove naloge. Dali so nam tudi možnost, da jih mi sprašujemo, ki smo jo z veseljem izkoristili in tako izvedeli veliko o začetkih poslovanja, prilagajanju podjetja segmentom kupcev, višanju cen na nabavnih trgih, delu podjetja v času koronakrize, saj jim je zaradi novega življenjskega sloga prebivalcev, ki so si opremljali svoje telovadnice v garažah, posel ravno v času koronakrize cvetel.

Na koncu so vsakemu od nas izročili nogavice z njihovim logom, za katere smo bili zelo hvaležni. Upamo na še več tako zanimivih in poučnih šolskih ekskurzij.

Jaka Štremfel 4. et

(Visited 156 times, 1 visits today)
Dostopnost