Skoči na glavno vsebino

V petek, 18. 10. 2019, je bil izvedeno 14. tradicionalno šolsko tekmovanje v orientacijskem teku na Božjem polju. Tek organizira Slovensko planinsko društvo Trst pod pokroviteljstvom Deželnega šolskega urada in ZKB Trst Gorica.

Tekmovanja so se udeležile osnovne šole, nižje in višje srednje šole z obeh strani meje. Tekmovalo je več kot 500 dijakov in učencev, med njimi tudi dijaki Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana.

Najprej smo si razdelili štartne številke in se odpravili na štartno mesto, nato smo se po navodilih odpravili po gozdu. Poiskati smo morali osem različnih orientacijskih točk, ki so bile razporejene po okolišu. Tekmovanje ni bilo preveč zahtevno, vseeno pa je bila velika možnost, da si zašel.

Odlično sta se odrezali dijakinji 3. letnika aranžerskega tehnika Kaja Bratina in Nauzika Scocchi ter dijaka 2. letnika gimnazije Blaž Mevlja in Filip Mugoša. Obe ekipi sta se uvrstili na 2. mesto v svoji konkurenci, z odličnimi 44-imi točkami pa je 2. mesto na tekmovanju šol osvojila tudi naša šola.

Na te rezultate smo seveda zelo ponosni. Po koncu tekmovanja smo se družili ob malici in toplem čaju. Kljub manjšim zapletom na terenu, nam bo tekmovanje ostalo v krasnem spominu in se ga bomo naslednje leto z veseljem zopet udeležili.

Taja Čermelj in Tinkara Krašovic, 2. bg

(Visited 292 times, 1 visits today)
Dostopnost