Skoči na glavno vsebino

Od 4. do 7. maja 2022, smo na Šolskem centru Srečka Kosovela Sežana gostili tretje kratkoročno usposabljanje dijakov in učiteljev v okviru Erasmus+ strateškega partnerstva (VET)  Our Friend Mr. Robot. Gostili smo dijake in profesorje partnerskih šol s Portugalske in Srbije.

Tema usposabljanja je bila 3D oblikovanje in 3D tiskanje. Po uvodnem pozdravu ravnatelja je sledila predstavitev naše šole in številnih projektov, ki jih izvajamo na šoli. Po kosilu, smo se na Višji strokovni šoli udeležili zanimivega predavanja direktorja podjetja INTRI , gospoda Andreja Žužka. Navdušil nas je s številnimi zanimivimi primeri uporabe 3D tiskanja, posebej pa s čebelico, ki je predstavljala Slovenijo v Dubaju. V živo nam je prikazal 3D skeniranje in orisal številne možnosti uporabe 3D tehnologije.

Da je v uporabi nove tehnologije nešteto možnosti, smo potrdili na obisku lokalnega uspešnega podjetnika Simona Dermana, ki nam je predstavil podjetje DRM ter blagovno znamko Azure Film. Spoznali smo različno tehnologijo na področju 3D tiskanja ter različne materiale. Simon je dijake navdušil s svojim nastopom in predstavitvijo zanimivih projektov.

Navdušeni in motivirani dijaki in profesorji so tako na delavnicah, ki jih je vodila Jelena Uršič, ravnateljica Višje strokovne šole oblikovali enostavne in bolj zahtevne 3D modele s pomočjo profesionalnega programa za 3D oblikovanje Rinoceeros.

Gostje so usposabljanje ocenili kot zelo uspešno. Navdušeni so nad našo šolo, pristopi, ki jih uporabljamo pri spodbujanju kreativnosti ter kompetenčni pristop pri poučevanju strokovnih predmetov z avtentičnimi nalogami za naročnike.

Maja Prešeren, koordinatorka projekta

(Visited 109 times, 1 visits today)
Dostopnost