Skoči na glavno vsebino

Dijaki 3. letnika ekonomskega tehnika smo imeli predavanje o Slovenski poslovni točki (SPOT). Predavala nam je Dolores Kovšca, svetovalka SPOT svetovanje Obalno-kraške regije.

Portal SPOT je osrednji državni portal za poslovne subjekte, ki nudi informacije o poslovanju za podjetnike ter omogoča elektronske postopke za lažje in hitrejše poslovanje z državo. Sistem SPOT združuje storitve na štirih ravneh: SPOT Global, SPOT svetovanje, SPOT registracija in SPOT portal. Predavateljica Dolores Kovšca nam je tudi na kratko predstavila njihovo spletno stran ter storitve, ki jih SPOT točka ponuja. Na predavanju smo obnovili znanje, ki smo ga pridobili v prvih dveh letih šolanja.

Na predavanju  smo spoznali postopek ustanovitve samostojnega podjetnika posameznika in družbe z omejeno odgovornostjo, spoznali smo evidence o podjetjih, ki jih vodi AJPES in ugotavljali, na katere dejavnike moramo biti pozorni pri odločitvi za samostojno podjetniško pot. Ogledali smo si tudi videopredstavitev regijskega gospodarstva kot SHOWROOM, ki prikazuje različna podjetja Obalno-kraške regije.

Predstavitev je bil zelo zanimiva in bili  smo zelo zadovoljni ter menimo, da nam bo koristila v prihodnosti.

Manca Milosavljević Batič, Lara Plahuta, Filip Žerjal, Ajla Kunovac.

(Visited 121 times, 1 visits today)
Dostopnost