Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 21. aprila, ob 17.00 v Kosovelovem domu Sežana PREDSTAVLJAMO FILMSKE POKLICE: DIREKTOR FOTOGRAFIJE IN OSVETLJEVALEC

Kakšna je njuna vloga in zakaj sta pri stvarjenju filma direktor fotografije in osvetljevalec pomembna nam bosta zaupala Timon Hozo in Lev Predan Kowarski.

Timon Hozo je direktor fotografije in mojster osvetljave. Pripadnik mlajše generacije filmskih ustvarjalcev je doslej najpogosteje sodeloval pri kratkometražnih filmih. Med njimi je najodmevnejši kratki dokumentarni film Alzhaimer Cafe v režiji Martina Drakslerja, ki je bil leta 2019 na Festivalu Slovenskega Filma nagrajen z Vesno za najboljši študijski film.

Lev Predan Kowarski je direktor fotografije in soporoducent. Sodeluje tako pri kratkometražnih kot pri celovečernih produkcijah, naj omenimo Pot v raj (2014) v režiji Blaža Završnika in Človek s senco (2019) v režiji Eme Kugler. Sodeluje tudi pri projektih restavriranja slovenskih filmskih klasik in v sklopu nevladne organizacije Filmoteka vodi projekt Baza slovenskih filmov, prosto dostopno bazo podatkov o slovenskem filmu.

Z gostoma se bo pogovarjala Paloma Petrot.

Več o programu Filmšulskih projekcij najdete na spletni strani http://filmšula.si/.

Partnerji programa FILMŠULA v sezoni 2021/2022 smo: Kosovelov dom Sežana, Mladinski center Podlaga, Klub študentov Sežana, ŠCSK Sežana gimnazija in ekonomska šola, Višja strokovna šola. Projekt sofinancira Slovenski filmski center.

(Visited 113 times, 1 visits today)
Dostopnost