Skoči na glavno vsebino

Dijaška dramska skupina KONS

V dijaški dramski skupini KONS se učimo tehnik gledališke igre, improvizacije in soustvarjanja gledaliških uprizoritev. Vsako leto stremimo k oblikovanju gledališke predstave, s katero se tudi uvrstimo na festival VIZIJE – Festival mladinske kulture, ki ga izvaja Javni sklad za kulturne dejavnosti. Vaje so enkrat tedensko (vsak torek ob 14.30) v prostorih Kosovelovega doma Sežana.

Vabljeni vsi, ki si želite biti del skupine!

Petra Štolfa, mentorica

Umor na Tneiro Expressu (2023)

To je gledališka predstava o gledališki predstavi. Glavni lik je nadomestni Poirot (ja, prav ste prebrali. Nadomestni.). Želi si priti do dna skrivnostnemu umoru, ki se je zgodil na Tneiro Expressu. Kot vedno, Poirot najde svoje osumljence in takoj se pričnejo razpletati niti, ki so zelo tesno stkane. Ampak, ali bo uspelo skupini izpeljati celotno predstavo brez napak? Ali se jim bodo dogajale nevšečnosti? Pustimo se presenetiti.

Vloge: Neža Jerina (Poirot), Tonija Rep Jerina (Viktoria Hubard), Jaša Vodičar (Johannes Hubard), Črt Pfeifer (Fabian Hardman), Nika Grmek (Ana Dragomiroff), Monika Trebec (Anna Dragomiroff), Ana Mržek (Agnes Debenham), Ajda Opara (Gloria Debenham), Nuša Vodičar (Leni Šmid)

Mentorica: Petra Štolfa

Fotografije: Katarina Stantič

Zakulisje nastajanja šolske predstave (klikni tu).  

(Visited 72 times, 1 visits today)
Dostopnost