Skoči na glavno vsebino

Program: Gimnazija

Predmeta: angleščina, francoščina

V jezikovnem interdisciplinarnem tematskem sklopu (ITS) imajo dijaki tri predmete, in sicer: tretji tuj jezik – francoščino, dodatno uro angleščine in predmet kultura in civilizacija. Naloga dijakov je priprava projektnih nalog in aktivno sodelovanje v pestrem naboru dejavnosti. V okviru ITS jezikoslovje se udeležimo kulturnih prireditev, projektnih dni in sodelujemo v mednarodnih projektih, nekaj dela pa poteka na terenu v okviru ekskurzije v Francijo.

Profesorice: Jana Bele Lutman, Doris Furlan, Elvira Mavrič

VIDEO PARIZ, LONDON

Video Pariz

Video je bil posnet kot avtentična naloga dijakov jezikoslovnega sklopa na ekskurziji v Pariz, ki jo organiziramo za dijake jezikoslovnega in družboslovnega sklopa.

Avtorica: Teja Lisjak Tavčar

Video London

Video je bil posnet kot avtentična naloga dijakov jezikoslovnega sklopa na ekskurziji v London, ki jo organiziramo za dijake drugega letnika gimnazije.

Avtorica: Teja Lisjak Tavčar

STROKOVNA EKSKURZIJA V PARIZ

Fotografije: Samo Onič

PREDSTAVITEV ITS

Video je bil posnet za predstavitev jezikoslovnega sklopa prvim letnikom gimnazije med poukom na daljavo.

Avtorici: Taja in Vita Dodič

ZAZNAMEK

Dijaki so izdelali zaznamke s prevodi verzov Srečka Kosovela v okviru projekta Podvig, kjer spodbujamo podjetništvo in kreativnost.

INFOGRAM

Dijaki so izdelali infograme o različnih šolskih sistemih v okviru projekta Podvig, kjer spodbujamo podjetništvo in kreativnost.

Izdelali: Ela Kovač in Hana Kruljec 

(Visited 608 times, 1 visits today)
Dostopnost