Skoči na glavno vsebino

Bi želeli teden ali dva letošnjega poletja preživeti v tujini? Zavod Voluntariat ima za vas nekaj predlogov prostovoljskih taborov. Primerni so za starostno skupino od 16-99 let.

Več o tem, kaj je mednarodna prostovoljska mreža – SCI, o prostovoljskemu delu v tujini in kako postati prostovoljec/-ka lahko preberete na spletni strani zavoda Voluntariat  (tu>>). 

Na voljo so naslednje destinacije

Danska

Na Danskem boste v sklopu prostovoljskega tabora pomagali postaviti festival. Pomagali boste pri zgraditvi, izvedbi ter zaključku festivala, ki bo potekal od 14. 6. 2021 do 24. 6. 2021.

Francija

Če vas zanima potovanje in pomoč v Franciji, boste kot skupina mednarodnih prostovoljcev v celoti avtonomno s kombijem sodelovali v treh kratkih delovnih taborih v različnih krajih: Pariz, osrednji Bretanji in Lillu. Tabor bo potekal od 28. 6. 2021 do 12. 7. 2021.

Češka Republika

Na Češkem nudijo zanimiv delovni tabor, v sklopu katerega boste pomagali pri rekonstrukciji Češke pivovarne. Potrebno je počistiti in začeti obnavljati potopljene strope v več delih pivovarne po uhajanju vode; omogočiti dostopnost, preglednost in popravilo nekaterih nekdanjih industrijskih prostorov; obdelati del grajskega vrta in prenoviti nekatere prvotne elemente (okna, vrata, stopnice). Prostovoljstvo bo potekalo od 28. 6. 2021 do 4. 7. 2021.

Islandija

Če vas zanima okoljevarstvo, potem je Islandija destinacija za vas. V sklopu tabora boste z neformalnimi dejavnostmi, kot so delavnice, razprave, predstavitve in obiski, spoznali globalna in lokalna okoljska vprašanja. S pridružitvijo čiščenju na prostem boste tudi neposredno prispevali k varovanju okolja.

(Visited 161 times, 1 visits today)
Dostopnost