Skoči na glavno vsebino

Dijaki 1. letnika gimnazije se boste v naslednjih tednih odločali, kateri interdisciplinarni tematski sklop (ITS) ali izbirni predmet boste izbrali v prihodnjem šolskem letu.

Izbirate lahko med družboslovnim, jezikoslovnim in naravoslovnim ITS ter izbirnim predmetom kreativno podjetništvo. Poudarek pri vseh možnostih izbire je na interdisciplinarnosti, timskemu delu učiteljev in dijakov, projektnemu načinu dela ter uporabi znanja v življenjskih kontekstih.

ITS družboslovje dijaki razvijate razumevanja sveta, v katerem živimo, z družboslovnega vidika. V raziskovanje ključnega vprašanja, kako nas oblikuje svet, v katerem živimo, so vključeni predmeti: zgodovina, geografija, psihologija, sociologija, umetnostna zgodovina, likovna umetnost in filmske delavnice. Vsako leto izvedemo dvodnevni družboslovni tabor (Idrija, Tolmin) in različne ekskurzije. Dijaki izpeljete projektno delo od načrta do realizacije in evalvacije, razvijate kritično mišljenje in ustvarjalnost.

Če želite vedeti več, si oglejte predstavitev ITS družboslovje (ppt predstavitev), vabimo pa vas tudi na srečanje preko zooma v petek, 5. junija, ob 11.45. Vabilo bomo poslali vsem dijakom 1. gimnazije, srečanja pa se lahko udeležite le tisti, ki vas ITS družboslovje zanima.

 

Ostale ITS in predmet kreativno podjetništvo so vam v različnih oblikah že predstavili (ali vam bodo) učitelji, ki te ITS poučujejo. Več o posameznem ITS pa lahko preberete tudi na spletni strani šole.

(Visited 358 times, 1 visits today)
Dostopnost