Skoči na glavno vsebino

‘Pustolovščina’ se je za dijake 2. letnika gimnazije in spremljevalce začela na tržaškem letališču s krepko zamudo. Od odhoda izpred šole do prihoda v hotel je minilo 12 ur. Neprijetno, a smo obenem dobili občutek, da smo odpotovali daleč, v nov svet.

Časa za počitek ni bilo veliko. Da smo si lahko ogledali vsaj glavne znamenitosti Londona, nismo smeli pozno zapuščati hotela. Zvečer se je vseeno našel čas za malo druženja, nekateri ob igranju družabnih iger.

Vrvež na podzemni železnici in po mestnih ulicah, mešanica kultur, zanimiva arhitektura, kjer se moderno postavlja ob bok staremu, spoštovanje tradicij, ogromni muzeji, ki si jih ni mogoče ogledati v nekaj urah, vse to ponuja glavno mesto Velike Britanije.

Vsak najde nekaj zase. Obisk galerije Tate Modern z izjemnimi stvaritvami, ali morda voden sprehod med grafiti, kjer dela občuduješ med hojo, lahko pa ustvarjaš ‘selfije’ z znanimi osebami v muzeju voščenih lutk. Za večino dijakov je ena lepših izkušenj ogled muzikala, tokrat smo se gibali v ritmu Tine Turner. Skok na morje v Brighton pred odhodom na letališče in ponovno smo vpeti v svoj vsakdan.

Sandra Grmek, koordinatorica ekskurzije in spremljevalka

Samo Onič, fotografije v galeriji

(Visited 393 times, 1 visits today)
Dostopnost