Skoči na glavno vsebino

V torek, 25. 2. 2020, je na ŠC Srečka Kosovela potekalo tradicionalno pustovanje.

Na prvi pogled se je zdel kot povsem običajen dan, a ni bil, bil je pustni torek. Prve tri šolske ure smo imeli pouk. Po malici smo imeli razredi pol ure časa, da smo se pripravili na pustovanje. Ob 11.30 se je pustovanje pričelo. V športni dvorani so bile pripravljene mize za namizni tenis, igrale so se računalniške igre, plesalo se je. Za zabavo in glasbeno podlago je bilo tudi poskrbljeno. Začele so se zbirati prijave za najboljšo posamično masko. Dogajanje sta komentirala in povezovala tudi voditelja. Manjkalo ni niti krofov, saj brez njih pust enostavno ne more biti pust.

Sledilo je tradicionalno, z adrenalinom prepojeno, a zato nič manj zabavno tekmovanje v vleki vrvi. Vsak razred je sestavil ekipo osmih tekmovalcev. Bilo je napeto, saj so se vsi tekmovalci v želji po zmagi močno potrudili. Zmagal je najboljši in letos je to bila ekipa 3. ekt in 3.b art. Po koncu tekmovanja v vleki vrvi so se dijaki pomerili v tekmovanju za najboljšo posamično masko. Vsakega tekmovalca je žirija ocenila in kasneje razglasila rezultate. V duhu slavnega reka »vsi za enega in eden za vse« se je pričelo tekmovanje za najboljšo skupinsko masko. Razredi so predstavili svoje maske in žirija je sodila. Po koncu tekmovanj so bili razglašeni rezultati in nato podeljene simbolične nagrade.

Ko se družimo in zabavamo, čas hitro mine, tudi pustovanje se je končalo. Zabavali smo se, saj je vsak prispeval delček truda v skupni mozaik. Mozaik, ki bi mu lahko rekli sproščeno preživet pustni torek.

Za dijaško skupnost,  Vid Sila

Foto: Tomaž Lenarčič, Helena Sarah Kodric, Dominik Uršič

 

(Visited 717 times, 1 visits today)
Dostopnost