Skoči na glavno vsebino

Dragi dijaki in dijakinje!

Takšen športni dan, kot smo ga imeli 20. aprila 2020, se še nikoli ni zgodil.  Srčno upamo, da je bilo to prvič in zadnjič. Glede samega učenja na daljavo so mnenja različna. Od pohval, pa vse do kritiziranja vsega povprek. Seveda, veliko je problemov in pomanjkljivosti, a tako grozljivo slabo, kot bi nekateri radi prikazali, pa tudi ni. Ali bi bilo boljše, da stojimo križem rok in nič ne ukrenemo? Raje zavihajmo rokave in opravimo delo po svojih najboljših močeh. Čisto vsi se pri tem učimo in na koncu bomo bogatejši za nova spoznanja.

Kar se tiče pouka športne vzgoje, smo športni pedagogi pozitivno presenečeni. Za tekoči teden pripravimo program vadbe po urniku in se ob tem trudimo, da je vadba zanimiva. Dijakom dopuščamo možnost, da izvajajo vaje tudi po svojem programu in željah. Tedensko nam dijaki poišljajo poročila o opravljenih aktivnostih, v katerih je tudi rubrika »mnenja«, po katerih lsklepamo, da smo na pravi poti.

Konec tedna bomo že imeli informacijo o udeležbi na športnem dnevu in različnih aktivnostih. Prav vsake fotografije, ki nam jo boste poslali (nekateri dijaki so to že storili), se bomo razveselili in jo z veseljem pogledali. Tudi mi smo svojo ponedeljkovo izkušnjo že delili z vami.

Vsem dijakom želimo, da bi ostali zdravi in da bi se čim prej srečali v naši lepi telovadnici. Do takrat pa bomo pridno »telovadili«. Mi vas zagotovo pogrešamo, kaj pa vi …

Zaenkrat še v učilnice na Stjenkovi 3 ni možno vstopiti, zato le pojdite v naravo, saj je ta naša najboljša učilnica.

Zdravje ni vse, a brez zdravja je vse ostalo nič! (F. Nietche)

Vojko Žiberna, za aktiv športnih pedagogov

 

(Visited 401 times, 1 visits today)
Dostopnost