Skoči na glavno vsebino

V sredo, 9. septembra 2020, smo dijaki 1. letnika gimnazije imeli spoznavni dan na slovenski obali. Najprej smo se ustavili pri hostlu Panorama na Šentjanah, kjer smo imeli krasen pogled nad Portorožem. Tam sta nam razredničarki pripravili različne družabne igre, s pomočjo katerih smo se bolje spoznali.

Nato smo se spustili do Fiese in dalje do Pirana. V Piranu smo naredili krajši postanek, namenjen predvsem turističnim znamenitostim mesta. Povzpeli smo se do cerkve Sv. Jurija in imeli od tam čudovit razgled na strehe piranskih hiš, ustavili smo se tudi na Tartinijevem trgu, kjer smo si privoščili prvi sladoled.

Nato smo odšli v Portorož. Tam smo pojedli kosilo in si odpočili od dolge poti. Nato smo se preoblekli v kopalke in si privoščili kopanje v še vedno toplem morju. Na plaži v Bernardinu so nam profesorji športne vzgoje priredili nekakšno »malo olimpijado«. V štirih skupinah po štiri (dva fanta, dve dekleti) smo se preizkusili v različnih izzivih, ki so zahtevali nemalo spretnosti. Tekmovalce smo športno spodbujali in se vsi skupaj imenitno zabavali.

Sledilo je ponovno kopanje v morju, nekateri pa smo se odločili za odbojko na mivki. Za prijeten zaključek dneva sta z lepimi besedami poskrbela profesorica Mateja Grmek ter profesor Vojko Žiberna.

Ana Škerlj, 1. ag

(Visited 694 times, 1 visits today)
Dostopnost