Skoči na glavno vsebino

Dijakinje in dijaki 3. gimnazije pri ITS družboslovje mesečno pripravljamo novičnik, namenjen ozaveščanju pomena dobrega počutja in duševnega zdravja ter aktivni skrbi zanj.

Novičnik – poimenovali smo ga Srečko je dobro – vsebuje zanimive psihološke vsebine, nasvete, kako poskrbeti zase, delovne liste z različnimi izzivi in vajami, ideje za preživljanje prostega časa in še marsikaj drugega.

Priprava novičnika je za dijake IZZIV, saj se ob konkretnem problemu in v avtentični življenjski situaciji učijo, kako poteka proces reševanja problemov. Od prepoznavanja problema, prek iskanja idej/rešitev, načrtovanja in uresničevanje izbrane ideje/rešitve do evalvacije. Izziv za dijake je ena od pomembnih dejavnosti, ki jo izvajamo na šoli v okviru projekta PODVIG.

Decembrski novičnik “A si za ples?” sta pripravila Ana Kukanja in Tim MiheličOdzovite se povabilu na ples, odprite novičnik in ga prelistajte (tu>>). Drevo hvaležnosti je le eden od izzivov, ki jim lahko v teh prazničnih dneh namenite nekaj časa.

Alenka Kompare, mentorica

(Visited 223 times, 1 visits today)
Dostopnost