Skoči na glavno vsebino

Športna unija Slovenije je povabila vse osnovne in srednje šole k sodelovanju v mednarodnem projektu Evropski šolski športni dan, ki je letos v Sloveniji potekal na državni praznik Dan slovenskega športa, in sicer v četrtek in petek, 23. in 24. septembra 2021. Glavni namen praznika je bila spodbuda k športnemu udejstvovanju vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije.

Vabilu smo se odzvali tudi Srečkoti s ŠC “Srečka Kosovela”  Sežana. V ta namen smo v petek, 1. oktobra 2021, imeli dijaki oddelkov  2. ET in 2. ART športni dan.

Zjutraj, smo se z avtobusmom izpred šole odpeljali na ogled Jame Vilenica. Najprej smo  v jamo odšli dijaki  2. ET, potem pa še dijaki 2. ART. Prehodili smo približno 500 stopnic in bili 30 m pod površjem. V jami smo videli stalaktite in stalagmite, različnih velikosi in barv. V obliki kapnikov smo poskušali razbrati različne oblike. Vodič jame nam je pokazal in povedal veliko zanimivosti o Vilenici kot prvi turistični jami v Evropi. V njej smo bili približno 1h. Na koncu smo se še slikali v plesni dvorani.

Potem smo se vsi skupaj odpravili peš do Sežane. Prehodili smo kar nekaj kilometrov po gozdnih poteh in prispeli v Sežano okoli 13. ure.

Ogled jame Vilenica se nam je zdel zanimiv in poučen. Vsem, ki je še niso obiskali toplo priporočamo ogled. Za pohod smo imeli idealno vreme. Na športnem dnevu smo se imeli zelo lepo, ker smo se družili in zabavali v naravnem okolju.

Sajra Makić in Eva Lavrenčič, dijakinji 2. ET

(Visited 104 times, 1 visits today)
Dostopnost