Skoči na glavno vsebino

Erasmus+  ima od 2021  do  2027 novo programsko obdobje z novimi smernicami. ŠC Srečka Kosovela Sežana je za novo obdobje nosilec VET  akreditacije  ter akreditacije HED za višjo šolo.

Program Erasmus+ v okviru ključnega ukrepa 1 omogoča posameznikom mobilnost v tujini. Takšna mobilnost je namenjena osebnemu in strokovnemu razvoju posameznika, ki ga podpira naša šola. Program dijakom omogoča praktično usposabljanje v tujini (pri delodajalcu ali v šoli gostiteljici). Mobilnosti se lahko udeležimo tudi učitelji, vodje praktičnega usposabljanja in drugo pedagoško osebje.  V tujini lahko poučujemo, opravljamo sledenje na delovnem mestu (job shadowing) ali pa se udeležimo tečaja ali strokovnega usposabljanja.

Mobilnost dijakov in osebja lahko poteka v države, ki v programu Erasmus+ sodelujejo kot programska ali partnerska država (delujemo kot organizacija pošiljateljica), lahko pa dijake in osebje gostimo tudi v Sloveniji (delujemo kot organizacija gostiteljica).

Mobilnosti se lahko udeležijo posamezniki, ki so vključeni v izobraževanje in usposabljanje na naši šoli na področju PIU (poklicnega izobraževanja in usposabljanja).

Prijave na črpanje sredstev projekta Vision of the future 3 so odprte. Vsi dijaki, ki ste zainteresirani za opravljanje prakse v tujini oddajte prijavo, ki vsebuje življenjepis, motivacijsko pismo in druga dokazila.

Praksa v tujini bo organizirana v juniju (točni datumi bodo dogovorjeni glede na dostopnost letalskih kart).

Prijave pošljite na nov naslov sreckovsepovsod@gmail.com do konca meseca marca.

Lep pozdrav!

Maja Prešeren, koordinatorka projekta

(Visited 333 times, 1 visits today)
Dostopnost