Skoči na glavno vsebino
  1. marca 2022 je na Šolskem centru Postojna potekalo državno tekmovanje iz zgodovine. V poznavanju druge svetovne vojne so se pomerili dijaki iz 59 gimnazij in 44 srednjih strokovnih šol.

Našo gimnazijo so zastopali Martin Oblak iz 2. a, Vid Sila iz 3. a in Krištof Stepančič iz 4. b.. Uspeh, ki so ga dosegli, je naravnost zgodovinski. Vid Sila in Krištof Stepančič sta dobila zlati priznanji. Martin Oblak, ki ga je le ena točka ločila od zlata, pa je prejel srebrno priznanje. Med vsemi 171 tekmovalci iz gimnazij je Vid Sila zbral največ točk in tako postal najboljši v državi.

Po pisnem delu je sledilo še ekipno tekmovanje. Ekipe, ki so jih sestavljali po trije dijaki, so se podali na določene točke v Postojni, kjer so morali pokazati veliko znanja o zgodovini Postojne. Naša trojka se je spet izkazala kot izjemna – v hudi konkurenci 89 ekip je zbrala največ točk in dosegla prvo mesto.

Več kot odlično sta se odrezala tudi Ariana Fabian iz 2. art in Kristian Kablar iz 1. et, ki sta zastopala našo srednjo strokovno šolo. Kristian je prejel srebrno priznanje, Ariano pa je od njega ločila le točka.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in smo ponosni nanje.

Mentorici Gabrijela Rebec Škrinjar in Franja Čok

(Visited 368 times, 1 visits today)
Dostopnost