V četrtek,  20. junija, smo imeli dijaki 3. letnika gimnazije predavanje in delavnice o zdravi in kakovostni prehrani.

Predavanje je vodila Tanja Bordon, predavateljica in specialistka klinične dietetike. Razložila nam je osnove zdrave prehrane za najstnike.  Naučili smo se, zakaj je pomembno jesti določena živila, opozorila pa nas je tudi na pitje zadostne količine vode  in pomen spanja.

Po predavanju se je vsak razred razdelil v dve skupini. Prva skupina je na spletu iskala zdrave recepte, druga skupina pa je s predavateljico najprej ocenila svoje prehranske navade in potem v Karsiki pregledovala deklaracije na živilih.

S spletno aplikacijo Veš, kaj ješ? so pregledali živila, po katerih pogosto posegajo, in če niso bila ustrezna, so izbrali podobna, a boljša živila. Dijaki smo ugotovili, da velikokrat posegamo po nezdravih živilih in pijemo premalo vode, vendar si bomo v prihodnje lahko pomagali z omenjeno aplikacijo in se tako nezdravim navadam lažje izognili.

Prepričana sem, da se bomo tudi po zaslugi  predavanja in delavnic bolj zdravo prehranjevali, saj nam veliko pomeni zdrav duh v zdravem telesu.

Ana Ferluga Bordon, 3. bg

Share on FacebookPrint this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
(Visited 96 times, 1 visits today)