Skoči na glavno vsebino

V petek, 18. 3. 2022, smo imeli na naši šoli zimski športni dan. Nekateri dijaki so odšli smučat, ostali pa smo izbrali druge dejavnosti.

Jaz sem z večino svojega razreda odšla na pohod. Zjutraj smo se zbrali pred šolo in se počasi odpravili po poti Živega muzeja Krasa. Območje meri prek 700 hektarjev in se nahaja med Sežano, Lipico in nekdanjo slovensko-italijansko mejo. Muzej predstavlja klasičen Kras z visoko pojavnostjo tipičnih kraških pojavov.

Na začetku poti v Sežani nas je prepihala burja, ko smo hodili po makadamski poti proti Bazovici. pa se je veter počasi umiril. Med hojo smo se veliko pogovarjali in zabavali. Ob poti smo videli veliko kamnitih pastirskih hišk, ki so jih pastirji uporabljali kot zatočišča pred burjo in dežjem. Pot nas je pripeljala do Gropade, manjše vasice na italijanski strani. Tam smo naredili kratek postanek za malico. Odločili smo se, da odidemo še do bližnjega kala. Po več neuspešnih poskusih smo ga le našli, ko smo se vračali v Sežano. Posneli smo tudi vlog, ki je objavljen na spletni strani šolskega radia Med Borovci. Za ogled klikni <<tu>>.

Ta dan sem se imela lepo in komaj čakam na naslednji športni dan.

Petra Lah, 1. ag

(Visited 471 times, 1 visits today)
Dostopnost