Skoči na glavno vsebino

Nasilne zveze so brez zveze

Novembra, ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami, se za dijake tretjega letnika organizirajo delavnice, ki jih vodita Regijska varna hiša Kras in policija.

Dijaki razmišljajo o nasilju v partnerskih zvezah, o stiskah, nemoči, občutkih ujetosti in strahu, ki jih pri tem doživljajo predvsem ženske.

Nasilje se ne konča samo od sebe

Trgovina z ljudmi

Društvo Ključ, ki vodi program, s pomočjo resničnih zgodb prikaže različne oblike trgovanja z ljudmi in pasti, ki jih uporabljajo trgovci, da predvsem mlade zvabijo v izkoriščevalske odnose.

Pogovor z dijaki se vrti tudi o konkretnih osebnih izkušnjah zlorabe in trgovanja z ljudmi s pomočjo interneta (nevarnosti deljenja fotografij in posnetkov).

Moja zgodba

Pomemben cilj izobraževanja je tudi učenje strpnosti, medsebojnega spoštovanja in sodelovanja ter premagovanja predsodkov. Zato medse povabimo ljudi z drugačno življenjsko izkušnjo, ki predstavijo svoje zgodbe in težave, ki jim jih prinaša življenje.

Rok nam je spregovoril o življenju s Tourettovim sindromom, Nives o življenju na vozičku, Kristjan pa o okrevanju po hudi prometni nesreči.

Gostili smo tri izjemne osebe
(Visited 138 times, 1 visits today)
Dostopnost